Päätimme tyttäreni kanssa valmistaa miesystävälleni herkkuaterian kun hän tulee töistä. Teimme perunamuusia, porsaansisäfilettä, kantarellikastiketta, lihapullia bataattipäällisellä sekä kasviksia.

Tässä koko ateria

Koska lihapullat bataattipäällisellä on niin hyvä tarjoilla vaikka illan istujaisissa laitan teille myös reseptin näille.

Lihapullat:

  400 g jauhelihaa

   sipuli ja valkosipulin kynsi

  1 dl korppujauhoja

  kananmuna

  mausteita oman maun mukaan esimerkiksi itse käytän mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta sekä          valkopippuria

Leikkaa sipuli ja valkosipuli hienoksi. Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään ja pyörittele oman mielen kokoisia lihapullia. Jos haluat pällisellä olevia lihapullia kannattaa myös pyöritellyt lihapullat painaa hieman kasaan jotta pysyvät paremmin pystyssä ja täytteen pääsee pursottamaan tasaisemmalle alueelle.

Paista lihapullat pannulla kunnolla ruskeiksi ja kypsiksi. Jos teet päällisenkin voit jättää lihapullat vielä sisältä vähän raaáksi sillä ne menevät vielä päällisen kanssa uuniin.

Bataattipäällinen:

  1 bataatti

  2 valkosipulin kynttä

  100g ruohosipuli tuorejuusto (muukin maku käy)

  1tl suolaa ja pippuria

Kuori bataatti ja leikkaa pienemmiksi paloiksi ja keitä hienonnettujen valkosipulien kanssa noin puolituntia. Valuta keitinvedet pois ja muussaa bataatit. Lisää joukkoon tuorejuusto, suola sekä pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pursota paistettujen lihapullien päälle ja laita lihapullat päällisineen uuniin 225 astetta ja grillivastuksilla 10 minuttia jotta päällinen saa hieman väriä. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia ja eikun herkuttelemaan!